Smarta hemteknologier kom in i våra liv för några år sedan, vilket ger komfort och automatisering till varje aspekt av vardagen. De har aspekterna av avkoppling, kreativitet, viktiga stunder och vila.

Det smarta hemmet är definitivt nästa steg i det moderna livets utveckling, det finns redan cirka 260 miljoner smarta hem över hela världen. Faktum är att forskning visar att smarta hem i Europa kommer att överstiga 100 miljoner år 2024.

I den här artikeln kommer vi att upptäcka innebörden av ett smart hem, hur det fungerar och hur det kan förbättra ditt liv.

Vad är ett Smart Hem?

Ett smart hem är en bostad som använder smarta hemsystem och enheter för att hjälpa de som bor där att att bo bekvämare, samtidigt som de sparar tid och pengar. Många av dessa system är integrerade i hemmet, medan andra är smarta tillägg som gradvis gör hemmet mer “smart” (t.ex. smarta strömbrytare, lampor, uttag och andra smarta enheter).

På så sätt kan man skapa ett helt smart hem eller ett hem som använder sig av några smarta lösningar och automationer. Ju fler smarta lösningar man integrerar, desto fler enheter kan anslutas och kommunicera med varandra, vilket formar idealiska livsvillkor i hemmet.

Vad kan ett Smart Hem erbjuda dig?

Rutinen i vårt dagliga liv är snabba och intensiva. Ett hem som använder smart säkerhet, erbjuder dig skydd och komfort, vilket säkerställer att din bostad alltid är säker. Dessutom använder den bara så mycket energi som du verkligen behöver för att tillgodose dina dagliga behov.

En nyckelfunktion som det smarta hemmet ger dig är fjärrstyrning. Det betyder att du kan justera temperatur, luftfuktighet, aktivering av automation, belysning etc. med hjälp av en applikation på din mobil eller surfplatta. Förutom det ger den dig massor av funktioner som kan utföras med bara ett tryck bort.

Funktioner & Hantering av ett Smart Hem

Det finns många sätt du kan hantera ditt smarta hem på, grundfilosofin för smarta lösningar är att göra alla, eller till och med de flesta, enheter i hemmet smarta. Därmed kommer de att kunna kommunicera med varandra genom en applikation på din smartphone och med hjälp av en central styrenhet (HUB).

Om du väljer hantering via en specifik app behöver du bara en Wi-Fi-anslutning eller den centrala styrenheten för att ansluta flera enheter, som är ansluten till din router, trådbundet eller trådlöst. Hanteringen kan också göras via en widget på din mobilskärm omedelbarhet.

Sätt att styra dina smarta enheter är:

  1. Med röstkommandon (Apple HomeKit, Amazon Alexa eller Google Assistant är pionjärer på området)
  2. Via Bluetooth
  3. Via Google Home-appen

Du skapa automatiserade rutiner eller scenarier och få aviseringar när en specifik åtgärd som du har definierat inträffar.

Exempel på sådana scenarier kan vara:

  1. Upptäck om du går upp mitt i natten: tänd lamporna när någon går upp på natten för att använda toaletten sen släcka automatiskt efter en stund.
  2. God morgon-rutin: Sätt på mjuk musik, höj persiennerna, höj temperaturen i huset och sätt på kaffebryggaren.
  3. Studie eller läsläge: Aktivera en skrivbordslampa i medelhögt vitt ljus och starta en specifik lässpellista.

Om du inte kan vänta med att uppgradera ditt hem med smarta enhete är Smartahögtalare ett bra ställe att börja där du kan hitta all den senaste teknikens  system att integreras i din bostad.

Känner du dig redan smart:are?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *