Enligt experterna på en städfirma i Stockholm behöver du de bästa rengöringsprodukterna för att rengöra golvet i alla rum. Detta beror på att om du bara använder vatten kommer du inte att kunna bli av med fläckar och smuts.

Men med så många alternativ på marknaden kan det vara svårt att välja den bästa golvrengöraren för flera ytor. Här har vi sammanställt en lista med 5 saker att titta på när du handlar golvrengöringsmedel på snabbköpet, så att du kan städa som en Städfirma!

Städfirma

1) Kontrollera vilka ytor du kan använda den på

En av de viktigaste sakerna att titta på när du letar efter ett golvrengöringsmedel är att kontrollera vilka ytor det kan användas på. Detta beror på att alla rengöringsmedel inte är kompatibla med alla ytor eller alla material.

De flesta golvrengöringsmedelsmärken har information på sin etikett om vilka ytor som kan användas med den här typen av rengöringsprodukt. Därför är det lättare att kontrollera på vilka ytor den kan användas eller inte på.

2) Kontrollera rengöringsmedlets doft.

En annan viktig punkt att ta hänsyn till är att kontrollera om rengöringsmedlet innehåller någon typ av doft eller parfym. Faktum är att golvrengöringsmedel brukar innehålla denna typ av dofter eftersom detta är en av dess viktigaste egenskaper. En Städfirma använder sig oftast av produkter som är vänligare eftersom deras arbetare exponeras till produkterna dagligen.

Bland de vanligaste dofterna som finns i golvrengöringsdofter är lavendel och tall eftersom de ger elegans och fräschör till alla utrymmen. Vi hittar också andra typer av rengöringsmedel som blandar olika dofter med teman som tropiska dofter, frukt, osv.

3) Är det ett desinfektionsmedel?

På samma sätt är en annan punkt som vi rekommenderar dig att ta hänsyn till är om de är desinficerande. Detta gäller särskilt om du vill rengöra golv där det finns en högre risk för bakterier, virus och skadliga mikroorganismer.

Om du till exempel vill rengöra golvet i ditt kök eller ditt badrum behöver du en rengöringsprodukt som är desinficerande. Du bör också kontrollera om desinfektionsdelen i rengöringsmedlet är blekmedel eller om det är en annan typ av desinfektion.

4) Finns det en annan typ av produkt i samma serie?

En annan punkt som du bör ta hänsyn till är att du bör kontrollera om golvrengöraren har någon annan typ av produkt i samma serie, du kan även höra med din städfirma om du hyr en sådan. Förutom desinfektionsmedlet ska du kontrollera om den innehåller någon typ av tvål eller extra aktiv ingrediens.

På så sätt får du en säkerhet om att produkten kommer att fungera för det du planerar att använda den till. Om du planerar att rengöra golv där det finns envisa fläckar kan ett rengöringsmedel med såpa eller ättika fungera mycket bra. För att kontrollera detta är det bara att ta en titt på etiketten.

5) Värde för pengarna och Städfirma kvalitet

Den sista punkten som en städfirma brukar titta på är golvrengörarens pris-kvalitetsförhållande. Även om det finns billiga alternativ är de inte alltid av den bästa koncentrationen, vilket gör att den är för lätt och inte fungerar bra.

Idealet är att leta efter en golvrengörare som har en bra koncentration, ger tillräckligt med produkt och har ett bra pris. På så sätt slösar du inte dina pengar på rengöringsmedel som inte fungerar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *