Fylligare och välformade läppar är ett tecken på skönhet och förföriskhet, särskilt för kvinnor. Läpparna är genetiskt bestämda, av den anledningen föds vissa kvinnor med fylliga läppar medan andra inte gör det. Kvinnor födda med tunna läppar kan behöva behandling för att öka sin storlek och dragning. Dessutom minskar åldringsprocessen läppglans och fasthet när kollagen- och elastinnivåerna minskar; vilket gör att läpparna ser tunnare ut och utvecklar rynkor i det omgivande området. Är detta tillstånd behandlingsbart och reversibelt? Naturligtvis med hyaluronfyllmedel!

Fillers med hyaluronsyra

Injicerbara fillers av hyaluronsyra är en av de mest populära behandlingarna när det gäller läpparna. Syntetisk hyaluronsyra är en transparent kristallin gel. Fillers är det perfekta sättet att lägga till extra volym till dina läppar, göra dem fylligare och framhäva deras konturer. Hyaluronsyra har en tunn flytande sammansättning som säkerställer att läpparna förblir mjuka och både ser och känns helt naturliga.  förbättras dina läppars utseende genom att lägga till: form, struktur och volym.

Hur går behandlingen till?

Läkaren undersöker noga dina läppar och beslutar om injektionsställena. Han applicerar sedan en mild bedövningskräm på läpparna för att dom ska bli domna och fortsätter med att injicera med en mycket fin nål små doser hyaluronsyra på specifika ställen på läpparna. Han rör och masserar mjukt huden för att säkerställa att substansen är korrekt placerad under läpparnas yta.

Vilka är fördelarna med Hyaluronic på läpparna?

Fördelarna är många. För att bara nämna några:

  • Den gradvisa ökningen av läpparnas volym (man kan uppnå önskat resultat genom att gradvis öka volymen vid olika möten)
  • Mindre blåmärken och svullnad som läker snabbt
  • Resultat med varaktighet, men inte permanent som kan justeras
  • En säker, smärtfri och snabb metod

Finns det några biverkningar?

Viss blödning kan uppstå från injektionsstället och kanske några blåmärken efteråt, men symtomen försvinner inom de närmaste 2 dagarna. Hyaluron är ett säkert och absorberbart ämne. Det rekommenderas att avstå från solexponering och inte på något sätt bita dina läppar i minst 2 dagar efter behandlingen eftersom du kan ta bort eller skada ämnet.

Hur länge håller resultaten?

Effekterna varar vanligtvis runt åtta till tolv månader beroende på den speciella egenskapen hos varje patient. Därefter behövs fler injektioner för att hålla volymen på dina läppar intakta.

Det är dock bra att veta att om resultatet av någon slump inte råkar tillfredsställa dig, är det helt reversibelt. Det räcker med att injicera hyaluronsyramotgiften på behandlingsstället. Det är hyaluronidas, ett speciellt enzym som omedelbart kan neutralisera hyaluronsyra och återställa huden till sitt tidigare tillstånd. Samma motgift kan användas i det extremt sällsynta fallet av en allergisk reaktion mot hyaluronsyra.

Våga prova annat än botox, det gjorde jag hos Estetic i Göteborg!

Behöver du ge ditt hår en behandling måste du kolla här!

Läs gärna denna artikel om andra skönhetsbehandlingar också!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *