Välj miljövänliga rengöringsprodukter

När vi utför flyttstädning är det viktigt att tänka på miljön och hur vi kan minska vår kemikalieanvändning och vattenförbrukning. Som städfirma är vi alltid måna om att använda miljövänliga rengöringsprodukter och metoder i vårt arbete. Det finns flera exempel på miljövänliga produkter och metoder som kan användas inom olika typer av städning, såsom kontorsstädning, byggstädning, hemstädning och fönsterputs.

För att börja med kan vi välja att använda ekologiska rengöringsmedel som är fria från skadliga kemikalier och som är biologiskt nedbrytbara. Dessa produkter är snällare mot miljön och minskar risken för att vi skadar både människor och djurliv. Det finns flera märken och produkter på marknaden som passar för olika ändamål och ytor, så det är enkelt att hitta något som passar för just din flyttstädning.

tankar kring flyttstädning

Använd effektiva städmetoder för att spara vatten

För att minska vattenförbrukningen under städningen kan vi även använda oss av effektiva städmetoder och redskap. Till exempel kan vi använda mikrofiberdukar och mopper som effektivt rengör ytor utan att behöva använda stora mängder vatten. Vi kan också använda oss av ångrengöring, en metod som använder ånga för att lösa upp smuts och döda bakterier utan att behöva använda några kemikalier alls.

Anlita en miljömedveten städfirma

Om du letar efter en städfirma som utför miljövänlig flyttstädning i Stockholm, är det bra att leta efter ett städbolag som är certifierat enligt miljöstandarden ISO 14001. Dessa städföretag har åtagit sig att följa strikta miljökrav och arbeta med ständiga förbättringar inom miljöområdet. Genom att anlita en sådan städservice kan du vara säker på att din flyttstädning utförs på ett miljövänligt sätt.

Gör-det-själv-tips för miljövänlig flyttstädning

Om du väljer att utföra flyttstädningen själv finns det flera saker du kan göra för att göra processen mer miljövänlig. Bland annat kan du använda naturliga och miljövänliga rengöringsmedel som ättika, citron och bikarbonat. Dessa ämnen är både effektiva och skonsamma mot miljön, och kan användas för att rengöra en mängd olika ytor i hemmet. Se även till att använda energisnåla och miljövänliga apparater, som exempelvis en ångtvätt för att rengöra golv och textilier utan att använda kemikalier.

När det kommer till fönsterputs kan du använda dig av en blandning av vatten och ättika för att få dina fönster rena och glänsande utan att använda starka kemikalier. Använd en trasa av mikrofiber för att torka av fönstren, då dessa är effektiva på att ta bort smuts och damm utan att lämna ränder och repor.

För att minska kemikalieanvändningen ytterligare vid hemstädning och kontorsstädning kan du överväga att använda gröna växter och luftrenare för att förbättra inomhusluften istället för att använda syntetiska doftsprayer och luftfräschare.


För fler tips inom flyttstäd så läs Fjemen.coms artikel om flyttstädning och rensning inför flytten!


Om du behöver städhjälp för byggstädning, se till att anlita en städfirma som har erfarenhet av miljövänliga metoder och material. Genom att använda återvinningsbara material och produkter som är fria från skadliga kemikalier bidrar du till att minska miljöpåverkan av byggprojektet.

Genom att följa dessa tips och råd för miljövänliga städmetoder, både när du anlitar en professionell städfirma och när du utför städningen själv, kan du bidra till att minska kemikalieanvändningen och vattenförbrukningen samt göra din flyttstädning mer hållbar och miljövänlig. Det är ett enkelt sätt att göra en insats för vår gemensamma framtid och en bättre miljö för alla.

Läs även enprocent om du vill vet hur du tar hand om ditt hem på bästa sätt.

Lorei.se