fillers kindben


En effektiv behandling är f
illers i kindben

Fillers kan användas för att förbättra dina ansiktsdrag eller återfå volym i ansiktet när du åldras. Fillers kan användas för att behandla detta, särskilt om du vill forma dina kindben och skapa eller återställa volym i specifika delar av ansiktet. När vi åldras avtar kollagenproduktionen i huden och vår nybildning av hyaluronsyra går långsammare. Som en konsekvens av detta så minskar också vitaliteten och volymen i ansiktet. Fettkuddarna som är välfyllda och mjuka när vi är yngre blir plattare och en del av oss upplever att man inte känner igen sitt ansikte.

En injektionsbehandling med fillers är ett tryggt och säkert sätt att återskapa volym i ansiktet. För att läsa mer om vad fillers faktiskt är kika in här!

Hur länge håller det med fillersbehandlingar?

Detta är ytterst individuellt och det är ett antal kriterier som avgör hur lång tid en behandling kan hålla, t.ex. ämnesomsättningen, målområdet och de använda fillers typerna. I vanliga fall brukar fillers i kindbenen hålla längre än fillers i läpparna.

Fillers i kinderna används för att återställa ansiktets form och volym

Visste du att många läkare säger att dina kinder är den viktigaste skönhetsfaktorn i ditt ansikte? Det kanske inte är så konstigt eftersom kinderna är det område som vanligtvis förändras mest när vi åldras. Våra kroppar producerar allt mindre ämnen som håller våra ansikten och kroppar fylliga och fasta. Det är därför många människor väljer fillers som behandling. Hyaluronsyrafyllare är en säker och effektiv lösning. Du kan återställa ditt självförtroende genom att återfå konturer och volym. Om du bara vill göra dina kinder och kindben sprider sig effekten till fler delar av ansiktet. Du kommer omedelbart att se yngre ut!

Pris för fillers kinder

Priset för en fillerbehandling av kinderna är ca 4 000-12 000 kr. Exakt hur mycket behandlingen kostar beror främst på tre faktorer:

Vilken filler som sprutas in. Juvederm och Restylane är de två mest kända märkena och är därför ofta något dyrare.

Hur mycket filler man använder. Normalt sett använder man 1-2 ml per kind. Priset varierar beroende på klinik.

Var eller av vem behandlingen utförs. Plastikkirurgiska kliniker är ofta något dyrare men där finns ofta och den största kompetensen.

Vad har åldersförändringar för effekt på kinder?

När du blir äldre förändras ditt ansikte. Du kan se hur gammal någon är om du tittar på hans eller hennes ansikte. Förändringar i kroppen beror på både yttre och inre orsaker. Funktionella förändringar av organ, såsom minskad bentäthet och fettvävnadsmassa, ökad torrhet och tjocklek i huden och minskad volym i ansiktet, är alla orsaker. Detta leder till att huden lossnar. Rynkor och påsar bildas när ansiktet ändrar form. 

Kost och motion har också ett viktigt samband i hur vi åldras. Vill du veta mer om det finnss intressant läsning om det här!

Hur går en behandling till?

Din behandlare kommer först att prata med dig om smärtlindring efter behandlingen. Olika människor har olika smak och känslighet, därför finns det en mängd olika möjligheter att välja mellan. Fillers, liksom andra injektionsmedel, injiceras med ett bedövningsmedel på insidan. Det finns alternativa bedövningsbehandlingar tillgängliga, t.ex. bedövningskräm eller nervblockering (liknande den som används av tandläkare), eller isbehandling.

Med en smal nål applicerar läkaren hyaluronsyra på kindbenen och under huden. Sticket är obehagligt för vissa personer, men vi använder säkra och tillförlitliga tekniker, inklusive en mjukare, mer flexibel kanyl i dessa områden. Strax efter behandlingen kommer dina ansiktskonturer att verka rundare och fastare, vilket ger ditt ansikte ett mjukare och mer ungdomligt utseende. Dina kindben blir skarpare.

Efter behandlingen

Du bör förvänta dig ett visst obehag efter din fillerbehandling, t.ex. rodnad, svullnad, smärta, klåda, blåmärken eller ömhet på kindbenen. Efter några dagar avtar detta i allmänhet, men det kan ta mellan en och två veckor.Ibland kan det behövas en kompletterande behandling för att få ett optimalt resultat.

Gör det ont?

Vi använder små, fina nålar och våra fyllmedel administreras med bedövningsmedel för att minska obehaget. Kom minst 20 minuter före din bokade tid om du vill ha bedövningssalva på behandlingsområdet. Behandlingen åtföljs vanligen av lite eller ingen smärta, men detta beror på patienten. Om så önskas kan totalbedövning (tandläkarbedövning) appliceras före.

Hur ofta kan man fylla på?

Efter fyra veckor kan du göra en liten påfyllning/uppdatering. Beroende på vilken typ av fyllmedel som används och vilket område som behandlas görs vanligtvis en påfyllning efter några månader. Att bibehålla ett långvarigt resultat tar mellan 3 och 18 månader beroende på vilket fyllmedel som används och vilket område som behandlas. 

Skulle man inte vara helt nöjd, går det faktiskt att ta bort fillers – Läs mer om det här!

Vill du hitta en bra skönhetsklinik för att få en kostnadsfri konsultation?

Läs mer om fillers kindben

Vill du prova på att göra eget eko-vänligt smink – För att ta hand om din hy på ett snällare vis – Både för dig och miljön? – Följ länken här till: Klimatsmart smink

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *