Ditt hår sägs vara en spegelbild av hur du egentligen mår.

Människor har alltid varit fascinerade av hår. Det är ett av de mest synliga och uppenbara tecknen på hälsa och vitalitet och förändringar i håret kan vara ett varningstecken på underliggande hälsoproblem.

Vem som helst kan säga att håret är en viktig del av ditt utseende. När det är friskt framhäver det en persons skönhet, men när det inte är så friskt kan det vara en ganska motbjudande syn för människor att skåda!

ditt hår - spegelbild

Ditt hår kan berätta om du lider brist på något

Vad många inte vet är att det finns flera hälsoproblem som orsakar förändringar i hårets struktur eller utseende. Om det till exempel finns fläckar av skallighet eller glesheter kan det vara en signal om problem med sköldkörteln eller andra endokrina problem. Läs gärna hur håret – talar om hur du mår!

Om gråa hår dyker upp tidigt i livet beror det oftast på ärftlighet, men om de dyker upp tidigare kan det finnas underliggande hälsoproblem som måste åtgärdas, till exempel järnbrist eller låg B12-vitaminhalt.

Vårt hår är så mycket mer än bara en accessoar – det är ett fönster till vår hälsa!

Hur ditt hår kan berätta mycket om din hälsa.

Enligt en studie vid London Hospital orsakas skallighet ofta av järnbrist. Att använda ett schampo av låg kvalitet kan bromsa håravfallet men botar det inte medan ett järntillskott bör hjälpa dig att få håret att växa tillbaka. Om du har torrt, tunnare hår och din läkare säger att du inte har järnbrist, det kan bero på det schampo du använder. “Schampo innehåller sulfater som berövar håret dess naturliga oljor, vilket gör att det blir sprött och torrt” det finns dock ny teknik & hårprodukter och 4 snabba tips för att reparera ditt hår innan vintern kommer.

Få hjälp med att återfå din struktur och fina glans i håret!

För att få tillbaka sitt hår med full styrka och glans igen kan man använda sig av en UV-borste med tillhörande vätska. – S.k. Hair Repair. Dessa två enheter tillsammans aktiverar molekyler som återställer hårets skador till återställning. Du kan läsa mer eller beställa denna produkt på – https://eyracure.com

Drick mer vatten!

ditt hår - vattenglas

Att dricka mer vatten är bra för hela kroppen, inklusive håret – som till största delen består av vatten. Om du inte dricker tillräckligt med vatten kan du drabbas av håravfall, torr hud och ett försvagat immunförsvar. För att få friskt hår, hud och naglar rekommenderar experter att man dricker minst åtta glas vatten om dagen.

Brist på protein är också förknippat medhåravfall. Du kan motverka detta genom att äta mer protein, som magert kött och ägg. Om det inte är ett alternativ för dig kan du försöka ta ett tillskott för att kompensera för bristen på protein i din kost.

Ditt hår består till nittiosju procent av protein – vilket inkluderar keratin, melanin och kollagen. Utan tillräckligt med protein, ditt hår kommer att falla ut och bli tunt.

Ge ditt hår en rejäl dos boost!

Ett bra tips när det gäller din dagliga kost är ett glas färsk morotsjuice blandat med ett glas spenatjuice på morgonen. Detta ger en utmärkt dos av protein, hälsosamma fetter och järn till ditt hår.

Det är viktigt att vara uppmärksam på alla förändringar i hårets utseende eller struktur och att söka läkarhjälp om vi är oroliga. Läs även om andra knep för ett bättre hår på grön hårvård eller miljövänlig hårdbehandling.

Identifiera vanliga problem och deras symtom

Det finns flera vanliga hälsoproblem som kan orsaka förändringar i hårets utseende eller struktur. Dessa inkluderar

  • Sköldkörtelproblem
  • Endokrina problem
  • Järnbrist
  • Låga nivåer av vitamin B12
  • Ärftlighet

Viktigt om du har några av ovan problem med ditt hår…

Om du har något av dessa problem är det viktigt att du söker vård. Läkaren kan ställa en diagnos och rekommendera behandling. Om du till exempel har problem med sköldkörteln kan du behöva ta medicin för att reglera dina sköldkörtelhormonnivåer. Om du har låga nivåer av vitamin B12 kan du behöva ta kosttillskott eller injektioner för att öka dina nivåer

Det är också viktigt att göra förändringar i din kost och livsstil. Om du till exempel har järnbrist bör du äta livsmedel som innehåller mycket järn, till exempel rött kött, fjäderfä och fisk. Du bör också undvika att dricka te eller kaffe till måltiderna, eftersom dessa drycker kan hämma upptaget av järn.

Även kändisar har problem med sitt hår

Kim Kardashian är en person som framgångsrikt har hanterat problemet med håravfall. Efter att ha kämpat med håravfall i flera år hittade hon äntligen en lösning som fungerade för henne. Hon började använda ett hårväxttillskott som heter Viviscal, och inom några månader märkte hon en betydande skillnad i hårets hälsa och utseende. Hon fortsätter att använda Viviscal än idag och hennes hår är friskt och voluminöst.

Sammanfattning

Rådgör alltid med en läkare innan du gör några ändringar eller tar några mediciner som rör ditt hår eller din hälsa. Det kan finnas en enkel lösning på ditt problem, till exempel genom att använda ett hårväxttillskott, men det är viktigt att få professionell rådgivning innan du gör några förändringar.

Läs mer här i denna artikeln om olika orsaker till skadat hår och även vad du kan göra åt det! – mariamelee.com

Läs mer här på bloggen om hur du tar hand om dig själv: lorei.se det finns även ny teknik om hur du tar han om ditt hår här https://fsek.se/

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *