Hösten närmar sig snabbt, vilket betyder att du kommer att börja ha familjen över för att njuta av brasor, läskiga filmer och familjetid. Vi har kommit med några tips som hjälper dig att rengöra dessa försummade persienner.

Läs mer på min blogg här.

persienner-microfiber

Använd en dammduk i mikrofiber på dina persienner. Dammning regelbundet kommer att förhindra dig från att bryta arbete senare.

Linda en strumpa eller trasa runt en linjal för att enkelt rengöra tunna, smala persienner. Detta är särskilt bra för metallgardiner som är ömtåliga och lätta att böja.

För att hålla damm på ett minimum, gnugga ett tyg torkduk på båda sidor av lamellerna. Detta kommer inte att förhindra damm, men det kommer att minska mängden som klänger fast vid dina persienner eller jalusier

För en snabb damning (när familj eller vänner är på väg att dyka in), sätt en strumpa på varje hand och gnugga mellan varje spjäl som kommer att rengöra båda sidorna av persiennerna snabbt samtidigt

När dina persienner eller plantageluckor har försummats under en tid och är extremt smutsiga, lägg ett gammalt ark eller tidning under dem innan du påbörjar din rengöring. Detta förhindrar dubbel rengöring genom att fånga upp smutsen innan den landar på golvet.

persienner-dammsugare

När du dammsuger dina golv, om du har ett, använd borsttillbehöret för att rengöra persienner och jalusier. Detta är bra för att ta bort damm från svåråtkomliga fönsterbehandlingar på höga fönster.

Använd en pensel för att rengöra extremt smutsiga persienner och plantageluckor. Doppa penseln i varmt tvålvatten, oljetvål eller vanligt vatten för extra rengöringskraft. Se till att använda en torr trasa för att ta bort överflödigt rengöringsmedel och rengör borsten ofta för att förhindra att smuts överförs.

Du kan rengöra lamellerna med en handduk om du gör det regelbundet. Spraya handduken lätt med dammborttagningsmedel, stäng persienner eller jalusier, lägg handduken över spjälorna och gnugga sida till sida. Vänd på spjälorna och gör den andra sidan för att slutföra jobbet.

Att lägga till dina persienner till din veckovisa städlista hjälper till att hålla dammet nere och förhindrar att du behöver djuprengöra persienner regelbundet.

För alla dina städbehov, tryck på städfirma göteborg för att läsa mer.

Besök även bloggen cookpo för tips på hur du rengör dina gardiner.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *